sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Vapaapäivä

Singaporessa on paljon korkeita rakennuksia. Suunnistin suoraan Marina Bay'iin, joka oli sopivasti maanalaiseni päätepiste. Marina Bayn eli Marinalahden ympärillä on 3,5 kilometrin kävelykierros, jonka varrella on mitä upein rakennus toisensa perään. Ei voi kuin ihmetellä arkkitehtien taitavuutta, rakentaa näin upeita rakennuksia. Kuvassa vasemmalta on Helix-silta, joka tehty DNA-molekyylin muotoon, sitten on v.2010 rakennettu 'Marina Bay Sands', joka katolla on hehtaarin kokoinen puisto ja maailman suurin observointipaikka (arvaa muuten meninkö sinne). Tuo keskellä oleva valkoinen 'kukka' on Taide ja tiede -museo. Kukasta oikealle on Marina Bay finanssikeskus kolmine torneineen, ja niistä oikealle on purheen muotoon rakennettu, maailman korkeimpiin asuinrakennuksiin kuuluvia tornitaloja.

Näitä upeita rakennuksia vastapäätä lahden toisella puolella on kaksi mielenkiintoista seikkaa, 1) se kuuluisa Merlion, valkonen merileijonan patsas jonka suu on suihkulähde, 2) durian-hedelmän muotoiset Teatteritalon rakennukset.

Toki tsekkasin Lumian ja MacAirin hinnat, ja ne olivat samaa luokkaa kuin Euroopassa. Metrossa on mielenkiintoista seurata ihmisten mediakäyttäytymistä. Nuoret kuuntelevat jotakin, ja joidenkin näytöiltä näkyy mitä - joko musiikkivideoita tai elokuvia. Lapset pelaa pelejä. Aikuiset tekstaa. Kännykkämerkit jakautuvat siten että nuoret suosii Samsungia ja Applea, kun taas keski-ikäisten ja lasten kädessä useimmiten näkyy Nokia.

Huomasin kaupan jonka nimi oli 'Kiitos'. En ollut ainoa suomalainen joka on käynyt heiltä kysymässä sen alkuperää. Kauppa on singaporelainen kauppa.1 kommentti:

  1. Kiva kun olet ehtinyt päivittää blogia ja olet antanut meille myös kuvia katseltavaksi! Toisin kuin Intian-matkalaisemme - he raukat eivät ole päässeet viikon aikana nettiin vielä kertaakaan... Minä tykkään blogata, joten olen tehnyt tekstiviestien perusteella heille muutaman blogipäivityksen.

    VastaaPoista