torstai 23. helmikuuta 2012

Työkaverit

Omasta mielestäni osaa englantia hyvin. Kerroin tänään että USAssa viime kesänä innostuin palapelien tekemisestä. (In States we made a lot of puzzles last summer) Lause muuttuikin niin että siihen tuli linnoja ja avaruutta - eli viime kesänä olin avaruudessa ja siellä oli linnoja (Last summer in space a lot of castles).

Kaikkein eniten saan miettiä Australian englannin sanoja. Chris kysyi mihin aikaan yyky-kielellä tulee ohjelmaa. En löytänyt mitään Y:llä alkavaa kieltä. Kyseessä oli uiguurin kieli, mutta se lausuttiin ihan hassusti.

Pitkäaikaisimpiin työkavereihini kuuluva Frank jää tämän vuoden aikana eläkkeelle. Hänen kanssaan on tehty aika monta tutkimusprojektia. Lounaskuvassa Frank syö nuudeleita ja minulla on sokeriruokomehua tuossa pussissa. Täkäläiset pakkaavat nesteitä pussiin - soijamaitoa, kookosmaitoa, jopa kahvia olen nähnyt tuollaisessa pussissa.

Päivän keskusteluaiheina oli mm. Kriisiradio. Mike näytti tilastoa jossa oli maita niissä tapahtuneiden luonnon katastrofien mukaan listattuna. Kärkisijaa Aasian maista piti Filippiinit, sitten tuli Kambodza ja Indonesia. Kambodzassa on viime aikoina ollut tulvia, jotka ovat haitanneet riisinviljelyä. Kriisiradiomatkalaukkuja sijoitetaan Filippiineille ja Indonesiaan, ja Kiinaan valmiusasemiin niin että kun katastrofi yllättää, apu on jo lähellä, eikä tarvitse ryhtyä kuskaamaan laukkuja Singaporesta kohteeseen.
Paikallinen leipomoyritys - tekee ihania duriankakkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti