tiistai 21. helmikuuta 2012

Kirjastoahmintaa

Viimeiset kaksi pävää ovat olleet raskaita. Pääni on täynnä kaikenlaisia tiedonjyväsiä eri puolilta Aasiaa. Vietin kaksi päivää ISEASin kirjastossa eli Institute of South East Asian Studies. Yritin ahmia tietoa niin paljon kuin suinkin ehdin aamu puolikahdeksasta ilta puolikuuteen. Paleli mutta pysyimpähän paremmin hereillä. Aasiassa on asiat päinvastoin kuin Suomessa - sisällä on kylmä ja ulkona kuuma.

Olen kirjojen mukana kulkenut Kambodzan maaseudulla, huomannut että useimmat maalaiset käyttävät paristoja valonlähteenään, ja omistavat radioita, kännyköitä, ja moottoripyöriä. Sitten Kiinassa Aasian kehityspankki sijoitti Ningxianin provinssiin maalaisille jokaiseen kylään tietokonekeskuksen, ja pisti maanviljelijät opiskelemaan tietokoneen alkeita kiertävässä bussissa. Koko projekti kuulosti liian hyvin onnistuneelta, viljelijät oppivat viljelemään ja lannoittamaan tietokoneen antaman tiedon avulla. Raportin lopussa sitten varovasti mainittiin että saattaa olla että tästä kokeilusta hyötyivät eniten hiukan varakkaammat maanviljelijät...

Kyllä se kävisi hyvin minulta olla vaikka opettajana Singaporen yliopistossa. Etsin kanttiinia josta saisin aamukahvia. Minut ohjattiin henkilökunnan kahvilaan :-).
NUS eli Singaporen kansallinen yliopisto on kukkulalla ja sieltä on upeat näköalat.

2 kommenttia:

  1. Onpas sinulla Eila monipuolinen matka! Terveisiä muuten Palokasta! Täällä hiihdetään, luistellaan, pulkkaillaan... Jotenkin on vaikea ajatella, että sinä olet siellä ihan erilaisessa ilmastossa. Se trooppisen sateen ropina videopätkässä kuulosti niin... kesäiseltä.

    VastaaPoista
  2. Ainiin teillä on hiihtoloma! Nauttikaa vaan kaikesta lumisesta. Minä kävin aamulla lenkillä.

    VastaaPoista