lauantai 25. helmikuuta 2012

Bangkokilainen hampurilaisateria

Maksaa 109 bathia. Saavuin juuri äsken tänne Bangkokiin joten en ole ihan varma valuutan suhteista mutta vaikuttaa että hampurilainen isoine juomineen on aika halpa. Ketsuppia varten oli tuollainen pieni kansi mutta enhn minä sitä tajunnut, vaan pistin ketsupit paperiin. Ketsuppia oli muuten kathta lajia: amerikkalaista ketsuppia ja ketsuppia. Hampurilaisaterian hinta on yksi kolmasosa taksimatkan hinnasta lentokentältä tänne hotellille. Mutta voi harmi, aasialaisissa Mäkkäreissä ei koskaan myydä suosikkiani - pirtelöitä. Aasialaiset eivät pidä maidosta - maidon sijaan juodaan soijamaitoa. Sen sijaan on räätälöity aasialaisille oma ateria joka sisältää riisiä ja kanawokkia.
Monella asiakkaalla oli syömisen seurana kännykkä ja / tai läppäri. Sosiaalinen media ja pelit pukkaavat joka paikkaan. Se on aivan tavatonta. Ja anry birdsejä näkyy kännyköiden näyttöjen ohella leluina, muistitikkuina, jopa isoina mainoksina.

Tulin siis tänään Singaporesta Bangkokiin. Jo heti lentoaseman liukuhihnalla sen huomaa että nämä kaksi maata ovat kulttuuriltaan hyvin erilaisia - toinen on tiptop järjestäytynyt, toinen vähän vinksallaan, toinen virallinen, toinen ystävällinen. Liukuhihnalla Singaporessa seisotaan vasemmalla ja kuljetaan oikealla, kun taas täällä puikkelehditaan ihmisten välistä miten sattuu. Singaporen taksikuskit eivät keskustele, täällä taas ainakin yritetään vaikka yhteinen kieli puuttuisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti