perjantai 27. lokakuuta 2017

Onnellisia lapsia

Olen täällä Mondulkirin maakunnassa nyt toista päivää tapaamassa kuuntelijoita. Mondulkirissa on vuoristoista, ja kulkumatkat hankalia ja pitkiä. Siksi jotkut vanhemmat sijoittavat lapsensa erään kirkon yhteydessä toimivaan asuntolaan. Siellä on peräti 42 iältään 5-17-vuotiasta lasta. Useimmat lapset tulevat buudhalaisesta perheestä, mutta heille opetetaan raamattua ka kristillisiä sisältöjä täällä. Vanhempien mielestä se on ihan ok, kunhan vain lapset saavat hyvän koulun. Kerran pari vuodessa he menevät koteihinsa kuukaudeksi. Mutta nämä lapset olivat aivan ihania, lauloivat, leikkivät, keksivät pihaleikkejä yksi toisensa perään ja kiipeilivät puihin. Heillä ei ollut leluja. He tekivät ruohosta koristeita.

Osa heistä osasi lukea, varsinkin 10- ja 12 vuotiaat. Joskus toinen 8-vuotias saattaa olla kakkosluokalla ja toinen 10-vuotiaana kakkosluokalla. Eli he aloittavat koulun eri iässä, joskin 7 v on normi. Kun kysyit mitä he halauvat lukea, yksi vastasi 'mörkötarinoita'.

2 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoisia juttuja ja kuvia. Olet päässyt oikein kauas maaseudulle. Mielenkiintoista kuulla tutkimustuloksia. Tuskin maltan odottaa.

    Voimia näidenkin päivitysten tekemiseen. Kannattaa useammin linkata FB sivulle tätä blogia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Timo kommentistasi! Kiva että olet ehtinyt tätä vilkaista. Niin, olen ollut etuoikeutettu näkemään monenlaista Kambodzaa.

    VastaaPoista