sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Kambodzan ongelmia


Keskustelin UNICEFin työntekijän kanssa Kambodzan tilanteesta. Hän sanoi, että
Kambodzan lasten suurin ongelma on aliravitsemus. Se johtuu osaksi siitä että äidit eivät lapsen synnyttyä rintaruoki lasta. Hän ei saa riittävästi ravintoaineita eikä vitamiineja. Hedelmiä ja kasviksia ei käytetä hyväksi. Monesti kambodzalaiset kasvikset ja hedelmät ovat kalliimpia kuin ulkomailta tuodut. Aliravitsemuksesta aiheutuu kitukasvuisuutta, eivätkä lasten aivot kehity normaalisti. Jälkeenpäin on hyvin vaikea korjata lapsuudesta asti vallinnutta aliravitsemusta.


Parempiosaisten perheiden kohdalla taas lapsia kohtaava suurin ongelma on riippuvuus internetistä. Monet puhelinoperaattorit tarjoavat rajoittamatonta YouTuben käyttöä, siksi monet nuoret katsovat musiikkivideoita paljon.


Toinen lapsia koskettava ongelma on koulunkäynnin jääminen kesken. Monet käyvät ala-asteen, mutta varsinkin tyttöjen kohdalla opintie päättyy siihen. He joutuvat menemään joko torille myyjiksi tai perheeseen apulaiseksi ja tuomaan lisää rahaa kotiin. Maaseudulla tyttöjen pitää mennä pellolle auttamaan peltotöissä.


Maanviljelijöiden ongelma on kuivuus. Siitä ei pidetä suurta halloota, mutta se huomaamatta kalvaa viljelijän tuloa. Yksikin vuosi kuivuutta kaventaa satoa. Kambodzassa ei valtio maksa katokorvauksia. Viljelijä joutuu ahtaalle, ja monet saattavat muuttaa kaupunkiin tai naapurimaahan toisenlaisen toimeentulon toivossa. Tästä taas seuraa se, että perheen elättäjä jättää perheensä, ja usein työn järjestäjät petkuttavat niin etteivät anna työläisille heille kuuluvaa palkkaa. Kambodzaan jäänyt osa perheestä joutuu taloudellisiin vaikeuksiin, ja sitten lasten pitää alkaa etsiä keinoja ansaita rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti