sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Rouva ja Herra Intal

Tänään tapasin Krusa-FM:n perustajan Samoeun Intalin ja hänen puolisonsa Robledon. He kävivät viitisen vuotta sitten Suomessa. Robledo valmisti meille katiskasta saamistamme säristä ihanaa ruokaa.
Samouen on se joka aikanaan pakeni Pol Potin jaloista Filippiineille, ja alkoi tehdä ja lähettää kristillisiä ohjelmia khmeriksi Filippiineiltä lyhytaalloilla. Kambodzan tilanteen rauhoituttua Samouen 1990-luvun lopulla palasi Phnom Penhiin ja perusti FM aseman nimeltä Krusa-FM (Perhe-FM).

Asema sai toimiluvan 2000-luvun alussa. Juuri tämän aseman kanssa suomalaiset Sansan kautta ovat yhteistyössä. Samouen jäi eläkkeelle viitisen vuotta sitten, mutta vieläkin hän tekee puhujamatkoja; hän palasi tällä viikolla kahden viikon puhujakiertueelta Etelä-Koreasta.
Samouen puuhaa edelleenkin puolisonsa kanssa monenlaista. Heillä on mm. kaksi koulua maaseudulla, joissa opetetaan kylän lapsille aakkosia - ja khmerin kielessä niitä onkin aika monta!
 
Sunnuntai kun on, kävelin läheiseen kirkkoon. Sattui olemaan metodistikirkko, hyvin vaatimaton huone osana isompaa huoneistoa. Muovituolit, mutta kauniit verhot. Jumalanpalveluksessa lauletut laulut olivat käännöksiä länsimaisista ylistyslauluista. Palvelus kesti tunnin, sisältäen laulamisen lisäksi kaksi todistusta, saarnan ja esirukouksen. Ehtoollista ei jaettu. Pastori kertoi olleensa kahdeksan vuotta tässä kirkossa, jonka aikana hän opiskeli nelivuotisen pappistutkinnon Phnom Penhin raamattukoulussa. Jumalanplavelukseen osallistujat olivat nuoria tai nuoria keski-ikäisiä, pastorin ikäluokkaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti