perjantai 23. kesäkuuta 2017

Perheseminaarissa tavattua


Tapasin Kampotin maakunnassa pidetyssä perheseminarissa Channaryn puolisoineen. Hän kuuluu Kampotin Kristilliseen assosiaatioon, jonka tehtävänä on koordinoida alueella toimivien kirkkojen työtä. Esim. Jos joku haluaa perustaa seurakunnan tietylle alueelle, yhdistys tutkii onko alueella jo toimivia kirkkoja. Jos sellainen jo on, uuden seurakunnan perustajaa kehoitetaan perustamaan seurakuntansa sellaiselle alueelle, missä ei vielä ole kristillistä toimintaa.


Buddhalaisuus on valtion uskonto, mutta muihinkin uskontoihin saa kuulua. Jeesuksesta saa kertoa, kunhan ei paina Buddhaa alas, eikä puhu alentavasti buddhalaisuudesta. Kompotin seurakunnat toimivat yhteistyössä, eikä heidän välillään ole kilpailua tai oppiriitoja. Kaiken ylimmäisenä on usko Jumalaan.

Channary osallistuu perheseminaariin ensimmäistä kertaa. Hän tuli sinne koska on itse yrittänyt motivoida eri seurakuntien johtajia tulemaan. Hän informoi yleensä seurakuntia kaikista alueen tapahtumista. Hän ja hänen vaimonsa tapasivat Kampong Somissa (engl. Sihanoukvillessä). Hän meni sinne koska hänen kristityt vanhempansa sitä suosittelivat. Ja seminaarissa ollessaan hän löysi Kristuksen.
 
Channaryn mielestä perheseminaari on hyväksi aviopareille siinä että he voivat tukea toisiaan. Joko niin että vaimo osaa tukea miestänsä tämän työssä tai mies tukea vaimoaan tämän työssä.
Nuorten saaminen seurakuntiin on vaikeaa, koska heillä on omat kiinnostuksen kohteensa. Tarvittaisiin kristilliseen työhön ihmisiä, jotka osaavat innostaa nuoria.
Channary oppi englannin pappisseminaarissa ollessaan. Siellä oli opettajia länsimaista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti