lauantai 17. kesäkuuta 2017

Maaseudulta kaupunkiin


Perjantaina matkustin paikallisella bussilla Channin kanssa takaisin Phnom Penhiin. Bussi oli hyvin viileästi ilmastoitu, ja etuosassa pyöri mukavia viihteellisiä musiikkivideoita, kaikki khmerinkielisiä, ja musiikki oli myös perinteistä khmeriläistä tyyliltään. TV-vastaanottimen kummallakin puolella oli buddhalainen kuva. Ikkunat oli verhoiltu kauniilla silkkiverhoilla. 

Maisemassa vilahtelivat vihreät palmut, lotuskukkalammikot, riisipellot, cashew-pähkinäpuut, valkoiset lehmät, pylväittein päällä seisovat talot. 

Perinteinen maaseudun talo on todellakin pylväiden päällä. Alaosassa saattavat asustaa eläimet, tai sitten se on talon keittiö tai muu yleistila. Yleensä portaat johtavat yläkertaan, jossa on lattia (raoista pääsee ilma mukavasti tuulettamaan huonetta), ja makuualustat, ja kenties erilllinen huone nukkumiseen. Allisonin, Krusa-FMn johtajan tyttären piirros kuvaa hyvin maaseutu- ja kaupunkitalon eroja. 

Koulutus on siis ohi, ja nyt vain kädet ristiin että Chann ja Sophary muistavat kaikki mahdolliset asiat mistä sovittiin ja puhuttiin. Krusa-FMn arviointiin kuuluva tiedonkeruu eli haastattelut ja focus groupsit pitäisi suorittaa seuraavan neljän kuukauden aikana. Osa aineistosta analysioidaan Kambodzassa, ja osan minä sitten analysoin. Katsotaan miten tuoreet tutkimuskandidaatit selviävät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti