sunnuntai 6. marraskuuta 2022

 6.11.2022

PHNOM PENHISTÄ BANGKOKIIN

on vain vajaan tunnin lentomatka. Siinä ajassa aina kuitenkin annetaan välipalaa. Bangkok on Phnom Penhiin verrattuna suurkaupunki, paljon paljon korkeita rakennuksia. 

Kamolthip oli minua siskonsa kanssa vastassa. Heti lentokentältä ajoimme suoraa moottoritietä reilun tunnin matkan Bangkokin lahdelle Chonburiin. Kamolthip vieraili Suomessa juuri koronan alkuvaiheessa, ja muisteli miten söi sisarentyttären kanssa karjalanpiirakoita. Tuong puolestaan tykkäsi saunomisesta ja luistelemisesta. 


Kun thaimaalainen kutsuu sinut lounaalle, pöytään tilataan ainakin seitsemää sorttia. Koska olimme meren rannalla, jokaiseen ruokalajiin sisältyi kalaa - oli hummerimunakasta, hummeririisiä, kokonaisia hummereita, simpukoita keitettynä, papaijasalaattia mustekalalla, sekä rapukääryleitä. Lisäksi aivan hurmaavaa kalakeittoa. 

Aasialainen tapa keittää keitto ja pitää se kuumana on keittää se tavallaan kakkuvuossa joka on metallirenkaan päällä. Kakkuvuoan alla palaa hiiliä ja siten keitto keitetään. Aika usein polttoaineena on hiiltä. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti