lauantai 12. marraskuuta 2022

 12.11.2022


Kuulin tyttäreltäni että tätä päivää Suomessa vietetään vuoden harmaimpana päivänä. Täällä oli ukkosta ja sateista, mutta ei koko päivää. Tässä työkaveretteni asuinalueella (tagalogiksi barangya) on todella paljon puita ja viihtyisää. Ilma oli myös täynnä tuoksuja sateen jälkeen. 

Ihmiset asettelivat jouluvalojaan portinpieliin. Siihen tarvitaan aina kolme ihmistä: yksi joka asettelee valoja, toinen joka pitää esim. tikapuista kiinni ja kolmas joka on savoksi sanottuna piällysmies tai -nainen. Joidenkin barangaiden portilla on jouluisia koristeita. Vartija on barangayn portilla ja päästää sisään. 


Filippiiniläiset olivat korona-ajan aikamoisessa karanteenissa. Vieläkin pidetään maskeja ja pienten tilojen ulkopuolella saattaa olla tauluja kuten tämä: "vain kaksi asiakasta pääsee vessatilaan kerralla".

Ennen Filippiineille tuloa pitää listata kaikki koronarokotukset ja million mikäkin niistä on saatu. Eihän Suomen koronatodistuksessa ole kuin maininta viimeisestä. No, sitä sitten vain keksii päivämääriä jotta pääsee maahan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti