torstai 3. marraskuuta 2022


3.11.2022 

Kambodzassa on paljon länsimaalaisten ylläpitämiä kouluja, useimmiten Australiasta, Englannista, Saksasta tai USAsta tänne tulleita. Ne ovat suosittuja varsinkin varakkaampien keskuudessa. 

Kambodzalaisten englanninkielen taito ei ole ihan niin hyvä kuin suomalaisten. Kolmekymppiset ja sitä nuoremmat osaavat englantia paremmin kuin heitä vanhemmat. Tänään koulutuksessa 37-vuotias Kiri kertoi, ettei maaseudulla kasvaneenan hänellä ei lapsena eikä koulussa ollut mahdollisuutta oppia englantia. Hän oppi sen vasta 25-vuotiaana opiskelujen puitteissa. 


Vieressäni seisova Any (oikealta nimeltään Pheany eli Pioni) näytti minulle aikoinaan työkaverini Erja laatimaa kyselylomaketta. Se on vieläkin käytössä perheseminaareissa. Nyt olisi tarkoitus saattaa muutamat Anyn työkaverit koodaamaan ja analysoimaan kerätyt lomakkeet. 


Tämän päivän aikana kävimme läpi datan keräämistä, analysointia ja kerätyn tiedon käyttöä. Tälle porukalle vein suomalaisen ruisreikäleivän. He luulivat sitä ensin suureksi donitsiksi. Mutta mutustelivat koko leivän sen jälkeen kun Sam Chann leikkasi sen sakseilla palasiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti