tiistai 8. marraskuuta 2022

 8.11.2022 Subhanburi

Tänään köröttelin FEBC:n radiostudion porukoiden kanssa kolmisen tuntia autolla Bangkokista luoteeseen Subhanburiin. Tie oli suoraa ja tasaista moottoritietä suurimman osan matkasta. Miksi lähdimme reissuun?

Radiostudion ohjelmien tuottajat pitävät hyvää huolta kuuntelijoistaan. 

Subhanpurissa asuu kuuntelija, joka kymmenien vuosien aikan kuunnellut studion tuottamia erilaisia ohjelmia jotka radioidaan hallituksen asemalta. Hän oli kutsunut naapureita ja sukulaisia tapaamiseen. 

Kuten Suomessakin, kristilliseen tapaamiseen luonnollisesti sisältyy laulua, rukousta, ja puheita. Laulu oli paikallisen radiotuottajan itse tekemää, ja sävelkulut kuulostivat hyvin aasialaisille. Ainakin tämän tapaamisen perusteella voin sanoa että thaimaalaiset kristityt saavat rauhassa perheessään olla kristittyjä. Erään rouvan buddhalainen puoliso mielellään kuskaa häntä kirkkoon. 


Mikä tuottaa näille kuuntelijoille iloa? Hyvin erilaiset asiat... toiselle konkreettisesti se on hyvä yöuni, toiselle taas rauhan kokeminen. Joku iloitsee siitä että Jumala on aina ongelmien yläpuolella, tai että voi mennä kirkkoon sunnuntaina ja että koko perhe tuntee Jumalan. 

Kolikon toisella puolella taas harmituksen aiheita ovat rahan käyttö; toisten virheet; tai kun itse ei voi luottaa Jumalaan. Useampaa kuin yhtä ihmistä harmitti se että muu perhe perhe ei tunne Jumalaa. 


1 kommentti: