torstai 21. kesäkuuta 2018

Krusan peiton arviointia

Eräs Krusa-evaluaation tavoite oli saada kuuntelijoilta palautetta kuuluvuudesta. Samaan aikaan insinööri Pagnan Kong oli monitoroinut Krusan signaalia eri maakunnissa. Vertasimme näitä kahta tietolähdettä. Ja huomasimme yhtäläisyyksiä: maakunnat joissa Pagnan totesi kuuluvuuden heikoksi, myös kuuntelijat olivat samaa mieltä. Arvattavasti nämä maakunnat ovat Kambodzan reuna-alueilla.

Mike piirsi Phnom Penhin ympärille ympyrän säteeltään 90km:n ympyrän, joka kuvaa erittäin vahvaa signaalia. Jotta 84% Kambodzan väestöstä katetaan Krusa FMllä, täytyisi perustaa viisi uutta relay-asemaa. Relay-asemat toistavat Krusa 99.5n sisältöä. Yksi tällainen avattiin Kampung Thomiin.

Lyhytaalto on siitä ihana, että sen signaali kattaa koko maan. Mutta, monet, varsinkaan nuoret, eivät kuuntele lyhytaaltoradiota, vaan meiluummin kuuntelevat Krusa Facebookista.

Harvaanasuttujen alueiden ihmisille jää kolme vaihtoehtoa: 1) lyhytaalto, 2) Facebook-kuuntelu, mikäli kännykkäverkko on tarpeeksi hyvä tai 3) ns. äänilaatikon kuuntelu, josta muistitikulla oleva ohjelma soitetaan silloin kuin halutaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti