tiistai 29. tammikuuta 2019

Intian mietteitä

Olen lukaissut valtaisan määrän Intiaa ja sen kulttuuria käsitteleviä kirjoja. Kaikkein mielenkiintoisimmat kirjat ovat tietenkin kriisiviestintään ja tulviin liittyviä.

Valmistellessani matkaa Bihariin, Intian köyhimpään osavaltioon, tavallista enemmän aikaa kului hygienian ja puhtaan veden saannin vamistamiseen. Ostin malarialääkkeet, desinfektoivan vesifiltterin, ja tabletteja jotka puhdistavat vettä. Otin mukaan vain pienen matkalaukun, sillä tutkimusapulaiseni ohjeisti että junalla matkustettaessa ei kannata kuljettaa isoa matkalaukkua.

Mielenkiintoista nähdä mitä haastatteluista tulee esille. Lukemani perusteella viranomaiset ovat korruptoituneita, ja tulvaongelmat ovat liittyneenä infrastruktuuriin ja politiikkan. Tavallisten ihmisten ääntä ei kuulla, eikä heidän näkemyksiään oteta huomioon suunniteltaessa tulvien ennaltaehkäisyä.

Yksi kriisiradion periaatteista on että luonnonmullistuksen keskellä olevia ihmisiä haastatellaan, ja jopa viranomaiset oppivat heidän tilanteestaan.
Siksipä kyläläisten haastattelut ovat erittäin tärkeitä tämän seikan selvillesaamisessa. Toki haastattelemme myös viranomaisia ja avustusjärjestöjen henkilökuntaa.

Ole siis kuulolla niin saat oppia lisää Kriisiradion toiminnan arvioinnista Biharin tulvissa 1,5 vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti