lauantai 16. kesäkuuta 2018

Krusa FM kuumia perunoita


Perjantaille Som Chann oli sopinut tapaamisen Krusa FMn sidosryhmien kanssa. Näihin kuuluu mm. Kambodzan raamattuseuran johtajat, ’Vastaus elämään’ -ohjelman tuottajapastorit, monen seurakunnan johtajia, Toivoa Naisille -työntekijä Navy TWRstä, ja FEBC:in Khmerinkielistan lyhytaalto-ohjelmien tuottaja Solina.  Kaiken kaikkiaan kaksitoista (kuvasta puuttuu yksi edustaja, jonka piti lähteä kesken kokoontumista pois). 


Kysyin aluksi sidosryhmiltä, kuka heidän näkemyksestä mukaan kuuntelee Krusa FMn ohjelmia. Heidän mielestään kuuntelijat ovat keski-ikäisiä ja sitä vanhempia, naisia, ja kristittyjä. Pastorin vaimo kertoi että myös buddhalaiset kuuntelevat perheradiota. 

Sitten kerroin miten hyvin näkemykset osuivat tutkimustuloksiin. Krusa FMn kuuntelijoina on tasapuolisesti miehiä ja naisia, ja kaikenikäisiä, maanviljelijöitä, kotiäitejä, opiskelijoita pääasiassa. Innostin seurakuntien pastoreita kertomaan Krusa FMn tarjonnasta, sillä jo nykyisetkin kuuntelijat ovat tulleet tietoisiksi Krusasta henkilön välityksellä, joka oli joko seurakuntalainen tai pastori.
Sidosryhmäläiset innostuivat keskustelemaan miten Krusa voisi nykyistä paremmin markkinoida itseään. Toinen kuuma peruna oli voiko Krusalle pistää liike-elämään kuten yrityksen lainoittamista ohjaavia ohjelmia. Kolmas keskustelua innostava aihe oli Krusan kattavuus. Miten saada nykyistä paremmin kattavaksi esim. maaseudulla. Joillakin paikkakunnilla Krusan 99.5 taajuutta on alkanut käyttää joku toinen radioasema. Siinäpä päänvaivaa.
Mutta oli mukava tavata sidosryhmien edustajia – vain pientä osaa heistä, ja hekin yksinomaan Phnom Penhistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti