keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Perheseminaarissa


Menin Krusa FMn yhteyspäällikön Sam Channin kanssa Kampong Thomin maakuntaan. Sinne Krusa FM on levittäytynyt relay-asemalla, taajuuteenaan 99.8 (eikä 99.5 kuten Phnom Penhissä). Matkalla monitoroin signaalia. Karmea totuus on että kaupunkien keskustassa signaali on huono, ja siinä on paljon häiriöitä, mutta kaupunkien reuna-alueilla ja ulkopuolella signaali on hyvä. Siinäpä pohtimista, suositellako vaan kaupunkien keskustoissa asuville että kuunnelkaapas Krusaa internetistä tai sosiaalisesta mediasta. 


Pastori Joseph Keo vaimonsa Makaran (kuvassa vasemmalla) kanssa tuli pitämään perheseminaaria. Perheseminaareista osan tukee Suomen Lähetysseura, ja osan eli sellaiset millä alueilla seminaariin osallistuu Krusan kuuntelijoita, Sansa tukee ne seminaarit. Tämä oli siis Sansan tukema seminaari. Joseph antoi tämän kerran opetusaiheet kopioituina lukuina kirjasesta, jota tähän asti on jaettu seminaarilaisille. Mutta paino nosti painokuluja, joten Josephilla ei ole ollut määrärahoja lisäkirjasten painattamiseen. 


Joseph tulee muuteen syys-lokakuun tietämillä Suomeen SLSn kutsumana, joten ehkäsinäkin pääset häneltä itseltään kuulemaan perheiden auttamisesta Kambodzassa. 

Kirjanen olisi helpompi jakaa. Se sisältää kokonaista 67 lukua, joita käydään kahden vuoden aikana seminaareissa. Tällä kertaa puhuttiin toisen ikävöinnistä ja kateudesta. Sitten iltapäivällä puhuttiin avioparin keskustelemisesta.
Seminaariin kuuluu myös paljon parisuhdetta käsitteleviä leikkejä, esim. miten hyvin toisen mieltymykset tuntee. Ottaessani kuvia pareista, oli mielenkiintoista katsoa miten erilaisia he ovat, ja miten eri tavalla suhtautuvat toisiinsa. Valtaosa ainakin 25 pariskunnasta oli kristittyjä, kolmen lapsen vanhempia. Ruokapuoli oli todella hulppeasti hoidettu, sekä aamu- että iltapäivällä tulella kiehui kaksi jättikattilaa, toisessa riisiä, ja toisessa lihakeittoa aamupäivällä, ja kalakeittoa iltapäivällä. Kuvat puhuvat puolestaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti