sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Eddien tarinaAnglikaanisesssa kirkossa tutustuin 25-vuotiaaseen Eddieen. Hän on kotoisin Malesiasta, mutta hänellä on Indonesian kansalaisuus. Hän tuli neljä vuotta sitten kristityksi, ja koska Malesiassa ei ole sallittua vaihtaa uskontoa, hän meni Indonesiaan jotta voi vaihtaa uskontonsa muslimista kristityksi. Hän takaisin Malesiaan ja hänet kastettiin kristinuskoon siellä. 

Kristityksi tulemiseen hänen kohdallaan liittyi kriisi. Hänen vanhempiensa omistama perheyritys meni konkurssiin. Eddie tuli epätoivoiseksi jopa niin suuressa määrin, että oli vähällä syödä myrkkyä ja lopettaa elämänsä. Mutta sitten ystävät kutsuivat hänet leirille, joka oli kristillinen leiri. Eddie tunsi heti lämpöisen ja hyväksyvän tunnelman, ja oli kovin otettu siitä. Siitä alkoi prosessi, joka johti lopulta uskonnon vaihtamiseen eli kristityksi kääntymiseen. 

Eddielle merkittävintä kristinuskossa on se että Jumala on rakastava isä, eikä suuri auktoriteetti jota pitää orjuuttavasti miellyttää. Islamilaisuudessa hänen mukaansa Allah on valtavan korkealla pieneen ihmiseen nähden. Hän kyllä auttaa, mutta sillä ehdolla että olet onnistunut miellyttämään häntä. Kristinuskossa taas Jumalan ja Jeesuksen rakkaus on ehdotonta. 

Indonesiassa asuessaan Eddie oli töissä radioasemalla kuuluttajana. Erään kerran hän mietti ja kyseli mitä hän tekisi elämällään. Jumala toi hänen eteensä lipun, jossa oli Prambanan näköinen temppeli. Eddie huomasi että temppeli ei kuitenkaan ole Indonesiassa oleva Prambanan temppeli, vaan se on Angkor Wat Kambodzassa. Niinpä Eddei päätyi Kambodzaan. 

Nyt hän on ollut Kambodzassa kaksi vuotta. Hän tekee kaikenlaista vapaaehtoistyötä. Hän luottaa että Jumala pitää hänestä huolen, ja ihmeellisellä tavalla onkin pitänyt! Eräänä päivänä hänen riisilaatikkonsa oli tyhjä. Hän meni kaupungille. Palattuaan kotiin, hän huomasi että laatikko olikin täyttynyt riisillä! Vain Eddiellä oli avain hänen asuntoonsa. Jeesus kerran ruokki 5000 ihmistä – hän voi ruokkia yhden tänä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti