lauantai 25. toukokuuta 2024

 KUVASTA VIDEOKSI

Mediakoultuksessa opin tänään miten miehen kuvasta voi keinoälyn avulla tehdä soturin, ja miten soturin saa hieman liikahtamaan eli kuvasta voi tehdä videon. 

Viereinen kuva havainnollistaa miten keinoäly käyttää vektoreita hyväksi (keskikuva), ja sitten sitä voi pyytää pistämään 'lihaa luiden päälle" eli tekemään esim. soturin. 

Audiopuolella olen oppinut että keinoälytyökalujen avulla voin oman ääneni nauhoittaa, ja sen nauhoituksen avulla ääntäni voi käyttää muissakin ääninäytteissä. On myös mahdollista tehdä äänen avulla hakuja, kuten etsi raamatusta kohta missä puhutaan Tabitasta.  

Kurssilla on puhuttu keinoälyn hyvistä ja huonoista puolista. Esim. raamatun käännöstyössä AI helpottaa ja nopeuttaa mutta voi tehdä laiskaksi...paikalliset eivät opikaan lukemaan eikä kirjoittamaan kun tehdään vain audiokäännös. Joskus teknologia voi olla liian vaikeaa paikallisille. Paikallisten turvallisuus voi horjua, niitä voi käyttää laittomasti tai loukkaavasti. AI työkaluja ei saa käyttää sellaisissa piireissä jotka pelkäävät teknologiaa.


Keinoälyn hyödyntäminen kannattaa jos ei ole aikaa, ihmisiä tai rahaa auttaa paikallisia oppimaan uutta. Tärkeintä on anti  paikallisten päättää käytöstä. Tämänkertaisen henkilöblogin esittelyssä on Kittya. Hän on Yaski (FEBC-Indonesia) Jakartan FM-aseman  päällikkö. Hän osallistui kurssille "Miten tehdä merkityksellistä mediaa" yhdessä Erjan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti