keskiviikko 29. toukokuuta 2024

 ETNISIÄ UUTISIA


Shanit saavat tatuoinnin 14-vuotiaana.Tatuointi on palin kielellä, mikä on buddhalaisuuden pyhä kieli. Se suojelee heitä pahoilta hengiltä. Shan-tuottaja oli ollut ennen uskoontuloaan munkki. Hän oli puuseppä ja tehdäkseen huonekaluja hänen täytyi myös kaataa itse puita. Yhtenä päivänä hän oli hyvin väsynyt ja nukahti puita kaataessaan puun juurelle. Siinä Jeesus ilmestyi hänelle ja kysyi tunnetko isäni? Sen jälkeen hänestä tuli kristitty n. 30 vuotta sitten. Hän valmistaa puolisonsa kanssa shan-kansalle kristillistä ohjelmaa jota kuunnelllaan FB:ssa ja lyhytaaltoradiossa. Shan tuottaja kertoi meille tositarinan ja sitä kertoessaan alkoi kyynelehtiä. Eikä syyttä. Tapahtui näin:

Eräs nainen meno kirkkoon tyttärensä kanssa. Kun puoliso sai tietää tästä muutamia päiviä myöhemmin, hän hakkasi äidin ja tyttären niin että he tuskin pystyivät kävelemään. Mies uhkasi tappaa heidät ja asettaa heidät roikkumaan sen hnkilön talin eteen joka houkutteli heidät kirkkoon. Siitä huolimatta että mies oli vihaninen, äiti ja tytär menivät uudestaan kirkkoon, mutta mies huomasi sen ja kiskoi heidät pois vetämällä tukasta. Nainen nyt kysyy mitä hänen pitää tehdä jotta voi tulla kristityksi ja saada kasteen? Hän ei voi mennä kirkkkoon. 

Mon-kielen tuottaja näytti minulle millaiselta hänen FB:ssa oleva sisältönsä näyttää (kuvassa). Hän zoomia apuna käyttäen nauhoittaa tekstin ja sen värikorostukset. Hän ei voi kasvojaan näyttää FB:ssa, joten vain teksti näkyy. Mutta sitä on hyvä seurata jos osaa lukea. Tai, jos työskentelee vaikka keittiössä, voi vain kuunnella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti