maanantai 27. toukokuuta 2024

 ETNINEN KOULUTUS


Vaihdoin EMDC:stä FEBC:in etnisten koulutukseen vuoristoon, noin puolen tunnin ajomatkan päähän Chang Maista. FEBC tuottaa sisältöä 19 kielellä Kiinan, Laosin, Myanmarin ja Thaimaan raja-alueilla asuville kansoille. Esim. akha -kansan 1,5 miljoonaisesta väestöstä 2/3 asuu Kiinassa, ja loput kolmessa muussa maassa. Lähes kaikkien etnisten kielten tilanne on sama. Heille on radioitu lyhytaalloilla kristillisiä sisältöjä Manilasta, mutta COVIDin jälkeen kännyköiden ja sosiaalisen median alustojen käyttö on lisääntynyt niin valtavasti että harva kuuntelee sisältöjä radiosta. 

Minut kutsuttiin tähän tapaamiseen kouluttamaan tarinoiden ja datan keruusta. Mukana on tuottajia ja jälkihoitohenkilökuntaa ainakin sellaisista kielistä kuin khmu, akha, tai dam, tai lu, shan, mien, nongsan. 

FEBC etniset ovat omana kenttäneen FEBC:in maantieteessä, erillään FEBC:in thai-työstä. FEBC-etnistä työtä johtaa Noppakhum. Ylemmässä kuvassa Nopp edessä. Alemmassa kuvassa FEBC-Australian kumppanuusjohtaja Luke ja khmu-iuottaja Jonathan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti