torstai 29. helmikuuta 2024

 29.2.2024

PERHESEMINAARIN UUDET VETÄJÄT


Krusa-FM:n perheseminaari on saint uudet vetäjät; Chailin Seur ja Malice Kong päättivät vim syksynä pidetyn perhekonferenssin jälkeen ryhtyä auttamaan kambodzalaisia perheitä. Chailin on liikemies ja Malice on koulutettu terapeutti. He ovat yhdessä laatineet perheseminaariin uuden kirjasen, jossa on viisi teemaa: onnellisen perheen rakennusaineet, lasten kasvatus, rakkauden kieli, talouden suunnittelu ja konfliktin ratkaisu. Tänään Takeossa perheseminaarissa kävimme tuon kirjasen läpi 8 tunnissa. 

Lasten kasvatuksessa käsiteltiin lasten kännykän käytön tai digitaalisten laitteiden rajoittamista. Malice suositteli korkeintaan 15 min aikikkunaa alle kouluikäisen digitaalisen laitteen käytölle. Lapsi yksinkertaisesti antaa laitteen takaisin vanhemmalle tuon ajan kuluttua. 
Kambodzassa ruokaillaan ison laverin päällä istuen, toiset lattialla istuen ja ruoka laverilla. Keittiö oli valmistanut tosi maukasta sapuskaa; riisiä, paistettua kalaa, kanapataa, porsaspataa ja kasviksia. Täällä syödään lusikalla ja haarukalla. Veitsiä ei näy. Riisipuikot on myös tarjolla jos joku niitä haluaa käyttää. Ruokajuomana vesi. 
Päivän lopuksi käytiin palautekeskustelu. Yksi tokaisi että oli niin pitkä päivä ettei muista mitä on oppinut. Muut olivat kiitollisia saadessaan opastusta lasten kasvatukseen varsinkin. Mukana oli isoäitejä (kuten tässä keskeimmäinen), joka tuli naapurimaakunnasta Kampotista oppimaan kasvatuksesta koska isoäitinä hoitaa lapsenlapsiaan. Nämä hymyt kertovat paljon.

Kaiken kruunasi Annaleenan jakamat Marianne-karkit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti