maanantai 26. helmikuuta 2024

 26.2.2024  WIPONIN TARINA


Wipon Titiroongruangilla oli 14-vuotiaana kristitty ystävä. Kun pöydässä rukoiltiin ja kaikilla oli silmät kiinni, Wipon saattoi varastaa hieman ystävänsä lautaselta ruokaa. Lukion jälkeen Wipon etsi uskontoa, mutta ei löytänyt mieleistään, vaikka oli buddhalaisesta kodista. 

Mutta hän löysi rauhan kristinuskosta 18-vuotiaana. Hän alkoi käydä ystävänsä kirkossa, ja tutustui siellä FEBC:iin työntekijään. Työntekijä auttoi nuorta Wiponia Bangkokissa antamalla hänen asua kodissaan. Wipon alkoi kuunnella kristillistä sanomaa radiosta. 

Kirkon lähetystyöntekijät osoittivat hänelle rakkautta ja opettivat raamattua. Herätyskokouksen jälkeen Wipon rukoili Jeesusta elämäänsä. 

Koska Wipon on buddhalaisesta kodista, äiti oli uskoontuloa vastaan. Mutta veli puolsi häntä, ja niinpä äitikin lopulta hyväksyi. Valmistumisensa jälkeen sähköasentajaksi hän muutti takaisin kotikaupunkiinsa Chonburiin, ja asuu siellä vaimonsa Nongluckin kanssa tänäkin päivänä. 

FEBC:in sisällöt ovat kasvattaneet hänen raamatuntuntemustaan niin että hän on opettanut Sanaa kirkossa muille. Rautakaupassaan hän on pistänyt tarjolle tisikille Uusia testamentteja ja traktaatteja. Hän seuraa FEBC:in sisältöjä FB Liven kautta enimmäkseen. Rautakaupassa löytyy vielä lista taajuuksista joilla voi kuunnella ohjelmia radiosta. Hän kuuntelee Sydänystävä-ohjelmaa ja kahta muuta ohjelmaa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti