lauantai 24. helmikuuta 2024

24.2.2024 

Tänä erityisenä päivämääränä monet avioituvat. Niin Thaimaassakin. Lisäksi täällä on buddhalainen juhlapäivä, joka näkyy siinä että teillä on paljon liikennettä. Mennään puistoihin ja nautitaan hyvästä ruuasta. 


Me matkustimme FEBC:in porukan kanssa 
Ayutthayaan. Se on ollut silloisen Siamin pääkaupunki 1700-luvulle asti. Se oli peräti maailman suurin kaupunki yhdellä miljoonalla asukkaallaan. Kauppiaat tulivat katsomaan kolmen joen risteyskohdassa olevaa kaupunkia ja sen loistoa. Siellä oli aikoinaan suuri temppelialue ja kuninkaan linna. Nyt vain rauniot jäljellä. Burmalaiset valloittivat kaupunkin ja polttivat sen 1767. Tämän verran komeudesta on jäljellä. 


Ayutthayassa hallitsi 400 vuoden aikana kaikkiaan 33 kuningasta, jonka jälkeen kuninkuus siirtyi toiselle suvulle. Tämänhetkinen kuningas ei ole samaa sukulinjaa kuin Ayuttahayan kuninkaat.

Koska kaupunki on kolmen joen risteyskohdassa, siellä näkyy koko ajan pieniä lampia ja vesialueita. Nykyään kaupungissa on 51 000 asukasta. 

Thaimaalaiset ovat siinä suhteessa samanlaisia kuin suomalaiset, että he tykkäävät arpomisesta.


Buddhalaiset temppelit ovat kauniita, mutta usein ne tarvitsevat kunnostusta. Näihin paparikukkiin on kiinnitetty rahaa, jonka avulla voi temppelin ehostaa. Ostamalla tällaisen kukan ja viemällä sen temppeliin sinulle käy hyvin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti