tiistai 10. marraskuuta 2015

Buddhalaisuus ei ole samanlaista joka maassa

Myanmarissa satuin usein näkemään munkkeja, useimmiten aamukävelyllä, joskus isoissa ryhmissä, joskus kaksistaan, joskus yksin. Aamulla he yleensä keräsivät aamiaista ja monet antavatkin heille mielellään, onhan se hyvä teko. Riisiä ja curryä pistetään kantoastiaan. Temppeleissä heitä näki myös, tosin tavallista kansaa oli enenmmän, mietiskelemässä, rukoilemassa ja tuomassa uhreja.

Kambodzassa taas näin vain muutaman munkin, ja hekin mopon selässä. Työkaverini Krusa-FMltä sanoi että on Phnom Penhin kaduilla kiertelee myös epäaitoja munkkeja, jotka saattavat myydä tavaraa, joka itse asiassa on varastettua. Vaikka heillä on oranssinvärinen kaapu, he eivät silti ole oikeita munkkeja. Tämän kuvan mopomunkin tulivat tietokonekaupasta.
Kambodzassa on joka kuukausi ainakiin yksi juhlapäivä, mikä tarkoittaa ylimääräistä lomaa työläisille ja koululaisille. Marraskuussa on kaksi juhlaa: itsenäisyyspäivä, ja maraskuun 25.n päivän seutuvilla vesijuhla. Se on kaikissa buddhalaisissa maissa tärkeä juhla, jolloin voi ruiskuttaa vettä. Myanmarissa kuulemma saat olla varma että tulet märäksi sinä päivänä. Vesijuhla symboloi puhdistautumista pahasta. Tänä vuonna Phnom Penhin joki on sen verrran alhaalla, että perinteistä lokikäärmevenesoutukilpailua ei vietetä, mutta pääkaupunkin ulkopuolella vietetään. Krusa-FM aikookin lähettää reporttirinsa ympäristökuntiin raportoimaan kilpailusta radiossa.
Phnom Penhin uusimmassa luksusostoskeskuksessa Aeonissa roikkuu katosta vene, symboloimassa tulevaa vesijuhlaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti