perjantai 21. heinäkuuta 2023

Phnom Penh ja rakennusprojekti

FEBC-Kambodza rakentaa uutta itsestään seisovaa antennitornia reilun puolen tunnin ajomatkan päähän Phnom Penhistä. FEBC-Kambodzan Krusa-FM:n 99.5 antenni on ollut siellä vuosikausia. Miksi siis rakentaa uutta antennitornia vielä digitaalisen median aikana?

Sain vierailla alueella ja nähdä mitä rakennusmiehet puuhaavat. David Creel, työtoverini joka on vastaava insinööri rakennusprojektissa, kertoo että nykyinen antenni pysyy pystyssä vaijereiden avulla. Vaijereiden kiinnityskohta vie tilaa FEBC:n omistamalta alueelta. Kun vaijerit poistetaan,  toinen puoli tontista voidaan vuokrata, ja ansaita siten rahaa. Phnom Penh laajenee.

David Creel (vihreäpuseroisena kuvassa) varmistaa että antennin jalustaa varten tehdyt alustat on hyvin hitsattu. Rakennustyö on ulkoistettu paikalliselle 
rakennusfirmalle, David vain valvoo työn edistymistä. Ja perjantaina 21.7. se edistyikin uskomattoman nopeasti!

Iltapäivällä klo 13 saapui sementtiputki ja sementtirekka, ja kaikki neljä jalustaa oli sementoitu kahdessa tunnissa!


Toinen syy itsestään seisovan 110-metisen antennin pystyttämiseen on että se takaa nykyistä paremman signaalin Phnom Penhiin. 

Alueelle rakennetaan uudet rakennukset Nautel-lähettimelle ja dieselgeneraattorille. (video niiden rakennusvaiheesta alla. Lopussa Davidin puoliso Vicky vilkuttaa).  
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti