tiistai 18. heinäkuuta 2023

 Bangkok 18.7.2023

FEBC-Thaimaan työssä puhaltaa uusia tuulia uuden johtajan myötä. Työ on avautumassa ja verkostoitumassa uudella tavalla. Sumet näkee yhteistyön sekä muiden kristillisten organisaatioiden että paikallisseurakuntien kanssa erittäin tärkeänä. On mukavaa että FEBC-Thaimaan johtaja on taustaltaan ympäristöinsinööri. Hän ajattelee hyvin selkeästi ja loogisesti. Tänään häntä haastatellessani ymmärsin miten monta asiaa hän hoksaa ja etsii merkityksiä ja parannuksia nykyiseen tilanteeseen. 

Kuten esim. se että FEBC-Thaimaan tarjoaman raamattukirjekurssin opiskelijat ovat suurelta osin vankiloissa. Sumetin ideana on tarjota kurissin käyneille hieno todistus, Silloin opiskelijat arvostavat sitä entistä enemmän ja esim. vangit voivat saada tuomioonsa lyhennystä kun todistus kertoo miten he ovat arvojaan muuttaneet. FEBC-Thaimaan henkilökunta iloitsee uudesta johtajasta. 

FEBC Thaimaan toimistossa jätetään ulkokengät tähän rekkiin ja vaihdetaan pehmeät sisätossut. Sisätossut on tarpeen, sillä kun menee vessaan, lattialla saattaa olla vettä koska vessan huuhtelu toimii manuaalisesti.

Tänään töiden jälkeen ryhdyin etsimään Sukhumvitin alueella olevaa puistoa. Päädyin koulukompleksiin jossa ilokseni oli urheilukenttiä ja uima-allaskin. Mutta sinne ei niin vain mennäkään, pitää olla passi, vuosimaksu maksettu (600 bathia, n.15 euroa) ja lää-
kärin todistus terveydentulasta, Vuosimaksu on melkein  suomalaisen uihallin uinnin hinta, mutta tuon lääkärin todistuksen hommaaminen lankannuttaa joten ei aio hypätä altaaseen.

Täällä muuten näkyy katukavussa maskillisia ihmisiä enemmän kuin Suomessa, vaikka mitään koronarajoituksia ei enää ole, Ei kommentteja:

Lähetä kommentti