maanantai 24. heinäkuuta 2023

 Kambodzan vaalit 23.7.2023

Tänä viikonloppuna Kambodzassa oli yleiset vaalit. Kambodzan kansanpuolue voitti jälleen, kuten kaikki tiesivät jo etukäteen. Nykyinen pääministeri Hun Sen sai äänivyöryn, ja hän on ollut vallassa jo 38 vuotta, pisimpään kuin minkään muun Aasian maan johtaja. Nyt, 71-vuotiaana hän petaa tulevaisuutta vanhimmalle pojalleen, 45-vuotiaalle Hun Manetille. Lainatussa kuvassa Hun Manet menee äänestämään kouluun, jonka ohi kävelen aina radioasemalle. 


Vaikka Kambodzan kansanpuoluetta kritisoidaan ylivallasta, ja tottahan on että oppositio ei saa toimia vapaasti, he ovat saaneet jotakin hyvää aikaan. Esim. koronan aikaan Kiinasta ostettiin reippaasti rokotteista, mikä säästi kansaa kuolemilta. Keväällä täällä oli Aasian kilpailut, ja sen seurauksena kaupunki on pessyt kasvonsa. Pikkukauppiaita on entistä vähemmän, kadut ovat siistejä ja on puistoja on rakennettu. Tänään vierailin kookospähkinäpuistossa Tonle-joen lähellä. 
Ystävieni Vickyn ja Davidin kanssa törmäsimme kahteen nuoreen opiskelijatyttöön, jotka opettelivat kitaran soittoa. Vicky neuvoi ja David yritti saada kitaraa vireeseen. Vickystä tulee näiden englanninopettajaksi opiskelevien nuorten naisten kitaransoiton opettaja. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti