tiistai 5. helmikuuta 2019

Purnian koulutus


Meille tarjoillaan koulutustilaan aina aamupäivällä klo 11n ja ja iltapäivällä klo 17n maissa tee kekseineen. Biharilainen tee on todella vahvaa mausteineen ja maitoineen, melkein kuin kahvia. Olen alkanut nauttimaan siitä. Yleensä virastoissa käydessämme meille tarjotaan teetä. 
 
 
Tänään päättyi Purnian koulutus. Sitä juhlitaan aina sillä että oppilaat saavat todistuksen oppimisestaan, jonka tohtori Eila ja tehokas tutkimusapulaiseni Alanrita (vas) allekirjoittavat. Tämä ryhmä oli edellistä vähän vaikeampi, kaikki eivät saapuneet, ja yksi jäi ensimmäisen päivän jälkeen pois. Mutta tässä ryhmässä oli kaksi nuorta naista, joten plussat sille. On ilo seurata nuorten oppimista kahdessa päivässä he oppivat hyvin hyödyllisen haastattelun taidon, ja oppivat käyttämään KISH-taulukkoa, joka takaa perheenjäsenen satunnaisen valinnan haastateltavaksi. Sen huomasin, että ryhmän naisille oli miehiä enemmän vaikeuksia oppia taulukon käyttö. Ja he muutenkin olivat miehiä hitaampia toimissaan ja arempia sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Mutta oli ilo rohkaista heitä. Huomaa miten he haluavat oppia, vaikka ovat arkoja. Lisäksi miehet voivat mennä haastattelemaan yksin, mutta naiset menevät parina, ja he eivät voi mennä iltaisin haastattelemaan. 

Kuvassa lajitellaan ja niitataan kyselylomakkeita.

Koulutuksen jälkeen Alankritalla ja minulla oli ilo tavata alueellinen luonnonmullistusten hoidosta vastaava viranomainen. Minun ilokseni hän halusi tulla haastatelluksi hindiksi. Tähänastiset avainhenkilöhaastattelut olen minä hoitanut, mutta se on raskasta. En ole tottunut lainkaan intialaiseen englantiin. Saatan jopa ymmärtää asioita aivan väärin. Erästä radiotoimihenkilöä haastatellessani ymmärsin kyläläisten ilahtuvan hänen tulostaan niin että he vievät hänelle ruokaa ja lahjoja, kun hän menee tekemään tulvasta raporttia. Mutta Alankritan kanssa haastattelua purkaessani asia paljastui aivan päinvastaiseksi. Kyläläiset luulevat radiotoimittajan tuovan ruokaa tulva-alueelle, ja ovat pettyneitä kun hän ei tuo mitään vaan alkaa haastatella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti