torstai 11. helmikuuta 2016

Starbuck's

En ole mikään Starbuck’s fani mutta kävin tänään Starbucksissa. Hieman pelotti astua sisään – olihan puolisoni kieltänyt minua menemästä indonesialaisiin Starbuckseihin sen äskettäisin Jakartan keskustan pommi-iskun jälkeen. Mutta australialainen ystäväni oli ehdottanut tapaamista Starbucksissa joten pakkohan oli mennä. Kahvilan myyjä tuli mielellään Annaleenan ja minun kanssa kuvaan. 

Indonesialaiset ystäväni kertoivat että Jakartan iskun jälkeen indonesialaiset reagoivat suorastaan yltiöpäisellä rohkeudella – monet menivät jopa pommitetulle Starbucksille ottamaan selfillään kuvia itsestään. Tai kärrymyyjät kokoontuivat yksittäisten Starbucks – kahviloiden ympärille.  Samaa asennetta terrori-iskujen jälkeen Euroopassa ja USAssa on ollut havaittavissa – pelolle ei saa antaa sijaa. 

Indonesiassa on melko voimakkaasti reagoitu ihmisten turvallisuuteen. Poliiseja näkyy Jakartan kaduilla enemmän kuin aiemmin, ja tavarataloon mennessä jokaisen sisääntulijan laukku tutkitaan. Tulee mieleeni ajat Filippiineillä kun sinne muutin, tavaratalojen ja pankkien sisäänkäyntiä vartioivat pyssyjä kantavat poliisit. Täällä vartioilla ei ole pyssyä, vaan sellainen metallinpaljastin. Hyvähän se on että turvallisuuteen panostetaan. Ja eiköhän tämä jäänyt ainoaksi Starbuck’s vierailukseni täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti