keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Mitä teen Balilla


Olen täällä työtoverini Annaleenan kanssa Sansan yhteistyökumppanin ICC-konferenssissa. Tässä konferenssissa on edustajia 32 eri maasta kaikkiaan 58. Joten suomalaisten osuus, kolme, on melko suhteellisesti melko suuri. Ohjelma noudattelee tyypillistä kristillisen konferenssin ohjelmaa aamuhartauksineen, työpajoineen ja niiden purkuineen. Antoisinta tietysti ovat henkilökohtaiset keskustelut lounaiden ja päivällisten ympärillä.

Kenties kaikkein mielenkiintoisimman keskustelun kävin kirgisialaisen Ulanbekin kanssa. Hänen kotimaassaan talkoot ovat yleisiä (kuten Suomessakin, kerroin hänelle). Heidän radioasemansa 88.8 järjestää ongelmanratkaisutalkoita. Kuuntelija soittaa suoraan lähetykseen ja kertoo ongelmansa. Sitten muut kuuntelijat saavat tarjota hänelle ratkaisuideoita. Jokaisen antama neuvo on tärkeä, eikä niitä pistetä mihinkään paremmuusjärjestykseen. Ohjelman loppuosassa tuottaja avaa ratkaisuksi vastauksia kristilliseltä puolelta, jos vaikka raamatustakin löytyisi ideoita.

Kun radiotoimittajat kertovat toisilleen toimivia ideoita, he voivat oppia toisiltaan, ja voivat kokeilla toisten menestyviä ohjelmatyyppejä omassa tuotannossaan omassa kulttuurissaan ja viitekehyksessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti