keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Työpäivä Patnassa


 
Patna on Biharin osavaltion pääkaupunki. Täällä on vilkas ja meluisa liikenne riksoineen, motorioitune riksoineen(sen nimi on autoriksa, näyttää ihan tuk-tukilta), mopoine ja polkupyörineen ja tietysti autoineen, busseineen ja rekkoineen. Motoroidut ajoneuvot käyttävät jatkuvasti äänitorviaan. Eipä siinä melussa yksinkertaisesti jaksa puolta tuntia pitempään kävellä. Tänään marssin tutkimusapulaiseni kanssa töiden jälkeen iltahämärässä ostamaan nauhoittimeeni pattereita. Kaksin on turvallista.
Töiden jälkeen? Tänään työnä oli haastatella Intian yleisradion ohjelmajohtajaa tulvatiedottamisesta. Itse asiassa haastateltavamme sanoi jäävänsa eläkkeelle seuraavana päivänä,  joten  hänellä oli paljon pitkän linjan kokemusta. Samalla me saimme herkkuja, kaksi palvilaatikollista tyypillisiä intialaisia pikkuleivoksia eläköitymisjuhlien sivutuotteena.
Tietysti otimme monenlaisia kuvia ryhmäkuvia, ja tapasimme myös muuta henkilökuntaa. Tällaisessa haastattelutapaamisesssa tohtori Eilan arvo on mitä korvaamattominta. Hän saa haastatella tohtorin tasoista henkilöä.
Tunnin haastattelun purku kesti neljä tuntia. Kuuntelin sen yhdessä tutkimusapulaiseni Alankritan kanssa. Vaikka valtosa sisällöstä oli englanninkielistä, en ole tottunut Intian englantiin. Alankrita auttoi ymmärtämään haastattelun sekä englannin- että hindinkielisiä sisältöjä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti