maanantai 3. lokakuuta 2016

Vadodarasta Delhiin

Eilen illalla saimme isäntien talon parvekkeelta seurata Navrati-tanssia, ja risteyksen ohi ajaessamme näin myös vilauksen yhdeksäniltaisesta tanssitapahtumasta, joka liittyy hindulaisuuteen. Siinä palvotaan jumalaa nimeltä Durga. Wikipedia kertoo lisää jos googlaa...

Tanssi nimi on darga, ja se on suhteellisen helppo tanssia. Naisilla on todella hulmuvat helmat, jotka näyttävät tosi kivalle tanssin pyörteissä. Tanssipaikka on nauhalla rajattu alue, ja sille menemisestä pitää maksaa jopa 500 tai 2000 rupiaa, riippuen tapahtuman järjestäjästä. Hyvää näissä Navrati-juhlissa on se että lähiöt tapaavat toisiaa, jopa perheet yhdessä menevät tanssimaan. Huonoa taas se että kristityt eivät voi osallistua niihin, koska kyseessä on epäjumalanpalvonta. Tanssialueella on patsas jonka ympäri usein tanssitaan. Tanssit alkavat joka ilta ko 21 ja päättyvät keskiyön jälkeen klo 1.

Olen alkanut pitämään intialaisesta ruuasta. Delhiin saavuttuani tänään söin lounaaksi ghee pongal idliä, jota on toisessa kupissa vasemmalta (riisiä, papuja ja herneitä). Ensimmäisessä kupissa on 'raita', eli jogurtin sekaan sekoitettuna pilkottua tomaattia mausteineen. Kolmas, neljäs ja viides kuppi vasemmalta kuuluvat ryhmään 'mini masala does'; maukkaita kastikkeita, joihin naan- tai rotileipä kastetaan.  Viides kuppi vasemmalta on makea jälkiruoka - vähän niin kuin pikkumunkki, nimeltään medhu vadai. Lieneekö intialaisissa suomalaisissa ravintoloissa vastaavaa? Suosittelen. Ja, jälkiruuaksi kahvia (katso FB-sivustani sen viilennystä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti