torstai 11. toukokuuta 2023

Chiang Mai, Thaimaa 11.2.2023

Terveisiä trooppisesta Thaimaasta! Täällä on luonto vihreää, sirkat sirittää, ja tietysti on aurinkoista ja lämmintä. Päivät ovat täysiä koska osallistun täällä konferenssiin ja koulutustapahtumaan, jossa pohditaan miten saattaa evankeliumi ja raamattu ihmisten ja kansojen ulottuville. 

Täällä on sääntö ettei paljoa valokuvata ihmisiä joten en voi pistää kuvaa 27-päisestä ryhmästämme jonka kanssa tänään opiskelin ChatBottien rakentamista. Itse asiassa FEBC:n mediatyyppien Aasiasta olisi pitänyt istua siellä. Nyt minun täytyy heille 'myydä' tämänkin idean tärkeys. 

Mediamaailma on tekoälyn hyödyntämisen paikka. ChatBoteilla voidaan ainakin alustavasti vastata esim. FBsivulla tai webbisivulla kävijän kyselijän kysymyksiin. Jossain vaiheessa suunnitellaan siirto sitten ihmisen apuun. Luennoitsijamme sanoi että 2.5% missä tahansa populaatiossa etsii Kristusta. Nämä 2.5% voidaan esim. ChatBotilla haarukoida. 

Sessioiden välisillä ruokatauoilla on mielenkiintoista puhua eri organisaatioiden edustajien kanssa. Tänään keskustelin aika monen raamatun kääntäjän kanssa. Eräs heistä on työskenellyt Laosissa. Hän kertoi miten tapaa vuoristokylissä ihmisiä jotka ovat kuulleet evankeliumin FEBC:n lähetysten kautta. Hän kertoi myös miten eräässä hmong-heimon kylässä joku on opetellut korjaamaan radioita jotta voisivat jatkaa FEBC:in ohjelmien kuuntelua. Kun mikään muu media ei heitä kristinuskosta opeta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti