lauantai 13. toukokuuta 2023

 

Äitienpäivänä 2023


Hyvää äitienpäivää näiden lootuksen kukkien kera Suomen äideille! Kun suunnittelin tuloani tänne EMDC konferenssiin, ei tullut äitienpäivä mieleen. 

Tänään jokainen kurssilaisistamme esitteli bottinsa. Aika monella oli raamatun opiskeluun liittyvä botti, joillakin webbisivuun liittyvä, kuten minulla Intersearchin, MAF:in edustajalla sellainen jolla yritetään rekrytoida uusia ihmisiä lähetyslentäjien työhön. 

Illalla oli kaikkien kurssien aika esitellä tuotoksiaann. Useita lyhytvideoita oli tehty raamatunkertomuksista, jotkut oli rakentaneeet äänitysstudioita. Paljon oli raamattuun liittyvien applikaatioiden esittelyä, ja lukemaan oppisen applikaatio (vähän kuin Suomen ekapeli). 

On ainutlaatuista tavata työntekijöitä erilaisista organisaatioista. Aika paljon täällä on Wycliffien ja SIL:n porukkaa. Heiltä opin uusia asioita Aasiasta. Esim. en tiennyt sitäkään että Singapore on aikanaan kuulunut Malesialle, mutta Malesia halusi vähentää kiinalaisten osuutta väestöstään ja 'paketoi' heidät Singaporeen. Singapore on vieläkin Malesialla tärkein satamakaupunki. 

Aasialaisten osallistujien kanssa keskustellaan joskus ilmastosta ja saasteista. Intiassa tämä ongelma on vaikea ratkaista koska siellä on niin paljon ihmisiä. Harmillista on että ilmaston muutoksen aktivistit löytyvät lännestä, eikä Aasiassa ole vastaavia aktivisteja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti