lauantai 21. tammikuuta 2023

 Chennai, lauantai 21.1.2023

Opetuslapsi Tuomas tuli Intiaan arviolta v. 52. Hänet surmattiin kaksikymmentä vuotta myöhemmin Chennaissa olevalla vuorella. Näin ainakin intialaiset minulle kertovat. Vuori on nykyään suosittu matkailukohde ja siellä on pieni katolinen kirkko. Vuorelta on hulppeat maisemat kaksimiljoonaiseen Chennain kaupunkiin. 


Pistäydyimme Isaacin ja Abin kanssa Pyhän Tuomaksen basilikassa (St.Thomas Basilica), jonka sivussa on opetuslapsi Tuomaksen hauta. Katedraali oli todella kaunis sisältä (alla) ja ulkonaisesti hyvin hoidetun näköinen (alimmainen kuva). 


Pyhän Tuomaksen basilika on yksi kolmesta tärkeästä katolisesta kirkosta jotka on rakennettu Jeesuksen opetuslasten hautapaikoille. Kaksi muuta ovat Santiago de Compostella Espanjassa joka on Jaakobin hauta ja Pyhän Pietarin basilika Roomassa.

Intiassa on katolisia 20 miljoonaa, kun taas luterilaisia neljännes tuosta määrästä. Luterilaiset kaveeraavat jossain määrin katolisten kanssa Intiassa, esim. kun luterilaisilla oli mediatyöpaja, katolisen kirkon edustaja oli arvioimassa videotuotosten laatua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti