sunnuntai 22. tammikuuta 2023

 Sunnuntai, 22.1.2023 Chennai


Intialaisten naisten sarit ovat mielenkiintoisia vaatteita. Tänään Isaacin vaimo Jay puki minulle sellaisen. Metreittäin kangasta taiteltiin, käärittiin ympärilleni ja sopivissa kohdin kiinnitettiin hakaneuloilla. Minulla oli leggingsit alla, mutta intialaisilla on sarin alla alushame. Kirkossa minut toivotettiin tervetulleeksi vielä puuvillaisella lisähuivilla. Yllättävintä oli että sari ei ole kuuma, vaan melko vilpoinen vaate. Tunsin oloni kuningattereksi sitä pitäessäni.

Osallistuin todellakin Isaacin ja hänen isänsä pitämään tamilinkieliseen jumalanpalvelukseen Evankelisluterilaisessa 'Aamutähti' kirkossa. Isaac ja hänen vaimonsa Jay asuvat Isaacin isän kanssa yhdessä. Isaacin äiti kuoli yllättäen viisi vuotta sitten. Hän oli opettaja. Isaac on puolestaan matematiikan maisteri. Lisäksi hänellä on kaksi alempaa teologian alan tutkintoa. Teologeilla täällä on oltava yksi 'muu kuin' teologinen tutkinto. Esim. teologiaa ei pääse lukemaan ellei ole ensin suorittanut jotakin muuta alempaa tutkintoa, kuten esim. matematiikassa, tai eläintieteissä etc. 

Jay puolestaan on ekonomi, ja etsii parhaillaan sopivaa työtä. Hän voi viedä 2,5 vuotiaan Rachelin äitinsä luo hoitoon. Lisäksi Jay opiskelee vielä opettajaksi. Jay pyysi minua rukoilemaan työnsaannin puolesta.

Kuvassa vasemmalta Jay, Rachel, Isaac, Henry (Isaacin isä) ja minä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti