perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kulturellisia erilaisuuksia

Tänään EMDC konferenssin Traumaryhmässä keskustelimme miten kulttuureissa on eroja. Ryhmässäni on jäseniä yhdeksästä eri maasta, useimmat aasialaisia.
Seuraavassa ryhmässäni oppimia asioita: Aasiassa ajatellaan että lapsilla ei ole tunteita, eikä heille siksi kerrota mitä perheessä tapahtuu, tai heitä siirretään miten vain - esim. isovanhemmat hoitavat lasta taloudellisista syistä.

Joissakin kulttuureissa annetaan lapsille alkoholia, koska uskotaan että se on heille hyväksi. Tai esim. Nepalissa lapset oppivat nauttimaan oopiumia pienenä.
Naisten pahoinpitely ei ole rangaistava teko kaikissa maissa, koska ei ole säädetty lakeja jotka määrittäisivät rangaistuksen. Esim. Brasiliassa ja Lähi-Idän maissa naisten raiskaus kostetaan sukulaisten toimesta.

Minulle ei ole vaikeaa tehdä johtopäätöksiä näistä seikoista – Aasiassa tarvitaan perheohjelmia, joissa käsitellään näitä asioita kuten naisten ja lasten hyväksikäyttöä. Ryhmässäni mukana oleva thaimaalainen pastori oli samaa mieltä. Perhettä koskettavat ohjelmat ovat tarpeen – ei vain naisten ohjelmia (vaikka niitäkin tarvitaan), vaan koko perhettä kiinnostavia sisältöjä.

Illallisella kuulin Mongolian perheradion WIND-FMn journalistilta miten hän esti nuoren naisen itsemurhan. Tytön sydän oli särkynyt ja hän halusi hypätä kerrostalon ikkunasta alas. Journalisti sai puhelimitse hänet vakuutettua että hän on rakas monelle - sekä läheisilleen että Jumalalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti