sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Kamerunilaisesta hiustyylistäMinua on aina ihmetyttänyt miten afrikkalaiset osaavat punoa tukkansa niin monille pienille leteille. Kunnes opin täällä että kyse on hiuslisäkkeestä. Esimerkiksi Yamilatou, tutkimustiimini jäsen, kertoi että hänen komea hiuksensa on osittain peruukki. On hyvin tavallista että kamerunilainen menee kampaamoon, ja letittää tukkansa alun, mutta sitten siihen vain lisätään nuo useat pikkuletit sisältävä hiuslisäke.
Yösin Yamilatou pitää myssyä jotta upea hiusasetelma pysyy koossa, hän ei ota sitä pois yöksikään. Mokoma laite kestää tukassa noin pari viikkoa. 
Lisäksi olen huomannut että monet naiset pitävät peruukkia superlyhyen tukan päällä. Eli, jos afrikkalaisella naisella on suora tukka, se on todennäköisesti peruukki.

Radioaseman johtaja David kertoi että hän meni virallisesti naimisiin vasta asuttuaan vaimonsa kanssa 10 vuotta. Syynä oli se että hänellä ei ollut rahaa maksaa puolisostaa 1,500 euroa vaimon vanhemmille. Eli täällä vielä maksetaan myötäjäisiä. Tämän vuoksi monet nuoret parit eivät virallisesti mene naimisiin eivätkä järjestä hääjuhlaa ennen kuin ovat saaneet tarpeeksi rahaa myötäjäisiin ja hääjuhlan valmisteluihin.

Suosikkiruokani täällä on ollut paistettu kala, jonka päällä on tomaatti-sipuli-porkkanaseos. Sen nautin usein paistettujen banaanien kanssa. Kyse ei ole Suomessa myytävästä banaanista, vaan plantain banaanista, joka saattaa olla 30 cm pitkä ja väriltään vihreä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti