torstai 2. helmikuuta 2023

 Dangs 2.2.2023

Olen saanut tutustua Gujaratiin laajemminkin tällä erää. Olen istunut autossa ja katsellut vilahtelevia maisemia. Maaseudulla on paljon lehmiä ja puhveleita, jotka kävelevät tien reunalla. Sokeriruokoa viljellään ja niitä kuljettavia rekkoja näkyy vievän ruo'ot prosessoitaviksi ruokosokeriksi. Maissiviljelmiä on paljon. Samoin kuin tiilitehtaita. Tiet ovat hyviä, onhan tämä se valtio josta Modi on kotoisin. 

Eräässä kylässä pääsimme juhlimaan nuoren parin tyttären kolmivuotissyntymäpäivää. Kakku oli haettu 10 km:n päässä olevasta kaupasta. 


Kylän naisväki valmisti meille maittavan intialaisen aterian, riisiä tietysti, kanaa, papumössöä, ja punasipulia ja porkkanoita. Täällä kasvetaan paljon punasipuleita ja chilejä. Mangopuita on paljon mutta niissä ei ole vielä hedelmiä. Niiden aika tulee kesäkuussa. 

Matkan alkuvaiheessa tutustuin luterilaisiin, United Evangelical Lutheran Church of Indiaan, joka on siis yhdistynyt evankelisluterilainen Intian kirkko. Alla on sen porukkaa. Aivan oikealla eturivissä on Isaac, joka kirkon viestintävastaava. Vietin hänen kanssaan paljon aikaa ollessani Chennaissa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti